Piața Sfatului / CARAVAN

Sâmbătă, 3 septembrie 2022, ora 19:00

Artiști

Alexandru Stoica
oud
Ghassan Bouz
percuție orientală
Michael Acker
bass electric
Sabin Penea
vioara
Cătălin Răducanu
pian & keyboards
Sebastian Burneci
trompeta
Previous
Next

Program

Alexandru Stoica (oud)

Ghassan Bouz (percuție orientală)

Michael Acker (bass electric)

Sabin Penea (vioară)

Cătălin Răducanu (pian & keyboards)

Sebastian Burneci – trompetă

"Caravan" este un experiment muzical de fuzionare a două lumi: lumea muzicii cu cea a instrumentelor vechi românești și altele precum oud, vioară, percuție orientală, dar și instrumente tipice jazzului – trompetă, bass electric și pian electric.

Biografie

Alexandru Stoica

Stoica Alexandru și-a completat studiile printr-un masterat în Educație Muzicală Contemporană la Universitatea Națională de Muzică din București, ulterior devenind doctor în muzică în cadrul aceleiași instituții universitare. În prezent este oud-ist în ansamblul de muzică veche „Anton Pann”.

Ghassan Bouz

Ghassan este un percutionist libanez care s-a format ca autodidact. Are deja o experienta muzicala bogata in Europa si in lumea araba, prin aparitii scenice alaturi de unii dintre cei mai cunoscuti muzicieni din aceasta regiune. Pasiunea lui Ghassan Bouz pentru muzica araba se reflecta pregnant in interpretarile sale, adaugand o nota unica muzicii contemporane vestice. A colaborat cu Lekhfa, Directia 5, Anton Pann Ensemble, Teodora Enache, Daniele di Bonaventura, Ilham Madfai, Basel Rajoub, Theodosii Spassov, Roots Revival Romania si cu multi alti artisti. Ghassan a cantat la festivaluri internaționale de muzică ca BBC Film Festival (London), Roskilde Festival (Denmark) , Fusion Festival (Germany), Philharmonic in Paris si la altii festivaluri in Franta, Anglia, Germania, Polonia, Suedia, Olanda, Turcia,

Michael Acker

Michael Acker este unul dintre cei mai inventivi și activi muzicieni ai scenei românești de Jazz și Neo-Soul . A descoperit basul la varstă de 17 ani, iar atracția pentru Funk s-a concretizat aproape imediat în linii și armonizări complexe exprimate în primul rând prin activitatea sa vastă pe scenele mari ale tării. Tehnica lui s-a format și a evoluat într-un ritm alert de-a lungul anilor, muzica lui afirmându-se în multe direcții, de la Swing, pană la R’n’B și chiar House sau Afrobeat, cantată în cele mai diverse formule impreună cu muzicieni autohtoni și internaționali, pe scene din țara și străinătate, ieșind in evidență atât printr-o tehnică impresionantă, liniile de bas caracteristice cât și prin balansul specific adus ansamblului și compozițiilor proprii. In primăvara anului 2020 s-a mutat la Viena unde și-a înfiintat prima trupă in calitate de leader numită “MiK Trio” și își continuă activitatea ca liber profesionist în scena locală de Jazz și World music.

Sabin Penea

Violonistul Sabin Laviniu Penea, născut în Tulcea, a început studiul viorii la 6 ani, la liceul local de artă, iar la vârsta de 15 ani s-a mutat în Bucuresti pentru a-și continua studiile. După absolvirea licenței și a primului masterat la Universitatea Națională de Muzică, sub îndrumarea violonistului Gabriel Croitoru, își continuă studiile în Graz, Austria, cu violonista Silvia Marcovici, și în Freiburg im Breisgau, Germania, sub îndrumarea violonistului Sebastian Hamann, unde a obținut și al doilea titlu de master în muzică. Sabin este un artist cu o bogată carieră concertistică, răspândită pe trei continente, atât ca solist, cât și ca membru în ansambluri camerale sau orchestrale. A cântat alături de nume precum Mihaela Martin, Diana Ketler, Justus Grimm, Sharon Kamm, Alexander Sitkovetsky, Adrian Brendel, Xiaoming Wang sau Frans Helmerson. De asemenea, a făcut parte din ansambluri ca Solartis Quartet (vioara 1), Young Famous Orchestra (concert-maestru) și ansamblul de muzică veche „Anton Pann Ensemble”, unde activează în continuare și alături de care a înregistrat cel de-al doilea album de studio, cu lucrări ale Prințului Dimitrie Cantemir, în premieră mondială. Totodată, a activat în orchestre și ansambluri precum CHAARTS, Würth Philharmonie și Badische Staatstheater Karlsruhe, unde a ocupat poziția de asistent-șef vioara 2. În paralel cu activitatea sa clasică, Sabin este un muzician curios și deschis, experiențele sale muzicale cuprinzând jazzul (colaborând cu artiști precum Luiza Zan, Eduard Neumann, Mihai Iordache, Florin Răducanu, Arthur Balogh etc.), muzica world (Vincent Segal, Derya Turkan, Emmanuel Hovhannisyan, Zhya Tabassian, Mahmoud Chouki), trupe rock (Coma, Antract, Iris, Trupa Veche, Jurkak, Space Needle și Timpuri Noi, unde a activat timp de 4 ani ca basist și violonist) sau muzica electronică (Electric Brother, Blanilla, Glitch Mob, Kiko Navarro), în calitate de violonist solo, lider de ansamblu sau orchestrator. În prezent, Sabin locuiește în Freiburg in Breisgau, Germania, unde își continuă studiile muzicale, dar revine cu bucurie acasă, în orașul său de adopție, Constanța, unde s-au mutat părinții săi.

Cătălin Răducanu

Răducanu Cătălin a absolvit Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din Bucureşti secția Pian Principal. După aceea, a urmat studiile de licență-master la Universitatea Națională de Muzică din capitală. A concertat atât în țară cât și în străinătate. Recitaluri solo, camerale cât și concerte cu orchestre simfonice. A susținut concerte la Ateneul Român, Sala Palatului, Ambasadele Belgiei, Franței, Italiei, Germaniei etc. Laureat de trei ori la Festivalul Muzicii Maghiare, din București, a fost invitat sa cânte în Ungaria, Italia, Franța. A cântat cu orchestra din Râmnicu Vâlcea cât și cu orchestra “Universitaria ” a Conservatorului. A colaborat cu Orchestra Română de Tineret ca timbalist acompaniator anul acesta cu ocazia comemorării lui Brâncuși.A fost anul acesta de asemenea unul dintre acompaniatorii oficiali ai concursului George Enescu. În prezent este profesor acompaniator la Colegiul național de arte Dinu Lipatti cât și student doctorand la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti.

Sebastian Burneci

Născut la Constanța, într-o familie de muzicieni, fiu al unuia din membrii fondatori ai legendarei formații Roșu și Negru, Sebastian Burneci este deopotrivă fondator și lider al Bucharest Jazz Orchestra și prim-trompetist și solist al Big Band-ului Radiodifuziunii Române. Bucharest Jazz Orchestra este singurul Big Band privat cu activitate permanentă din România, dedicat intepretării creațiilor de jazz contemporane, în colaborare cu artiști internaționali, precum Alex Sipiagin. Ansamblul poate fi urmărit în repetate rânduri la Bucharest Jazz Festival, fuzionând cu importante nume ale jazzului autohton precum Cristian Soleanu, în calitate de compozitor, sau grupul vocal Blue Noise. În anul 2015 lansează discul de debut – “Povești din București”. Discul “Unspoken” a fost lansat la Editura Casa Radio, în anul 2018, alături de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Simona Strungaru și conține exclusiv muzică originală, compusă de Sebastian Burneci și orchestrată de Simona Strungaru. “Behind Social Bars” este un nou proiect al trompetistului Sebastian Burneci, în colaborare cu artistul vizual Adrian Șerbănescu; atât compozițiile muzicale, cât și cele vizuale sunt inspirate de experiența provocatoare a autoizolarii impuse de criza recentă.

CULTART PROIECTE

DATE ASOCIAȚIA CULTART

Abonați-vă la newsletter JazzUP

București, Str. Drumul Taberei
nr. 39, cod poștal 61359
CUI: 37617570

IBAN
RO05RZBR0000060019468979
Raiffaisen Bank, Agenția Pipera

OFFICE:
București: Piața Charles de Gaulles 15, cod poștal 011857
telefon: +40 728.300.600
email: contact@jazzup.ro

© Copyright 2021 - Asociația Culturală CultART